Kvartalets Forening - Gladsaxe Pigegarde - 45 års jubilæum

Gladsaxe Pigegarde 45 år den 30. maj 2015.

Kirsten Nejst,

Kulturen i Gladsaxe, har besøgt Gladsaxe Pigegarde og fået en snak med Gardens centrale person - Helle Glottrup - i anledning af Pigegardens 45 års jubilæum, samt udnævnelsen til Kvartalets forening..

Da Any og Jørn Mygdal den 30. maj 1970 stiftede Gladsaxe Pigegarde, var der nok ingen af dem, der anede, at garden skulle blive den største og mest berømte pigegarde overhovedet.

Pigegarden startede i ydmyge lokaler på Stengård Skole. Her var de fra 1970-1972, herefter rykkede de til Vadgårdsvej hvor Fa.Levin stillede en kantinebygning til rådighed for Garden, og her satte de selv lokalerne i stand. Disse lokaler var gardens base i små 13 år. Så blev området eksproprieret, og man blev genhuset på Grønnegården og kunne starte forfra med indretning og sætte i stand, denne gang med bl.a. midler fra forskellige fonde.

Da ”hytten” efter et stykke tid endelig stod færdig, var alle glade, og der blev selvfølgelig holdt en stor indvielsesfest med bl.a. daværende borgmester Ole Andersen.

I dag har Gladsaxe Pigegarde ca. 30 piger der er fordelt på Aspirantholdet, Tambourkorpset og Harmoniorkesteret. Man har også et Tyrolerorkester, men det ligger lidt stille i øjeblikket.

Der spilles på mange instrumenter, og hver instrumentgruppe har sit eget øvelokale. Undervisningen foregår med professionelle musikere, for, som Helle Glottrup siger: ”Vi vil ikke gå ned i kvaliteten på undervisningen.”

Når man starter som aspirant starter man typisk med at spille på enten fløjte eller tromme, og så lærer man simpelthen alt fra bunden: marchtræning, exercits, nodeteori osv.

Gladsaxe Kommune kan være stolte af Pigegarden. Når pigerne spiller har de deres guldjakker på, og de er iført deres flotte hatte med Gladsaxes Byvåben på, så det er en Pigegarde man lægger mærke til. Og når pigerne lægger deres jakke, så har de en kjole indenunder og er således stadigvæk i uniform. Det er noget der lægges mærke til og noget garden får megen ros for.

Jo, der er stil over Gladsaxe Pigegarde.

At pigerne er glade for deres uniform er der heller ingen tvivl om. Se blot på dem når de kommer marcherende, stoltheden lyser ud af dem, og med god grund.

Deres hjælpere- kaldet tanter og onkler- er også stolte over pigerne når de er ude at marchere sammen.

Og tanterne og onklerne er der altid til at hjælpe til og således sørge for, at alt går som det skal, uanset om de er på Grønnegården, på diverse arrangementer eller på en af deres talrige rejser.

Gardens lokaler er et naturligt samlingspunkt for pigerne, også selv om de ikke skal til undervisning. Nogen af pigerne kommer blot for at øve sig og have socialt samvær med de øvrige piger, så huset summer af liv hele ugen.

Gladsaxe Pigegarde ønskes rigtig hjertelig tillykke med ønske om, at de fremover vil glæde os alle med deres dejlige musik og deres flotte marcher i mange år endnu.

”Tak til Helle og de glade piger i garden for et par dejlige timer sammen med Jer”, slutter Kirsten Nejst.

Et stort tillykke fra Kulturen i Gladsaxe

Del siden